©  Photo News

VIDEO. Uitgerekend ex-Anderlechtspits Kemar Roofe scoort wereldgoal van op eigen helft tegen Standard

Standard is donderdag aan de Europa League begonnen met een thuisnederlaag. Het verloor in zijn 250e Europese wedstrijd van het Schotse Rangers. Bij de bezoekers mocht Kemar Roofe, die vorig jaar nog bij Anderlecht voetbalde, nog invallen en in het slot maakte hij met een fenomenaal schot vanop de middellijn nog 0-2. Bekijk hier zijn magistrale trap:

LEES OOK. Ongelukkig Standard op kletsnatte grasmat onderuit tegen Rangers FC, Roofe (ex-Anderlecht) scoort wereldgoal

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Engelsman vierde zijn doelpunt achteraf iets te uitdagend, wat leidde tot een opstootje.

 ©  Photo News

Steven Gerrard: “Goal van Roofe is mooiste die ik ooit zag”

“De mooiste goal die ik ooit live zag en de mooiste die ik ooit zal zien”, klonk het bij Steven Gerrard. Toch een man die al iets heeft meegemaakt.

Volgens de statistici van Opta scoorde Roofe zijn doelpunt, diep in blessuretijd, vanaf 49,9 meter. De verste afstand ooit waarover in de Europa League werd gescoord. “A moment of genius”, beschreef Rangers-trainer Steven Gerrard het. “Ik zit al sinds 1998 in het profvoetbal en dit was de beste goal die ik ooit met mijn eigen ogen gezien heb. Kemar verzamelde de bal op de rand van de zestien en hield twee spelers af, ploeterde zich door het natgeregende veld en had nog de visie en de kracht om vanop eigen helft te scoren. Ik heb nog geen betere goal gezien en ik zal ook nooit meer een betere goal zien, denk ik.”

Roofde, toch mislukt bij Anderlecht, werd bij de aankondiging van zijn invalbeurt uitgefloten door het aanwezige Standard-publiek en reageerde na zijn doelpunt uitdagend. “Jammer dat hij geel kreeg en aan mij om dit met hem te bespreken. De reactie van Standard daarna was teleurstellend, maar we vergeten het en gaan verder.” Daarmee doelde de Liverpool-legende op het opstootje na het laatste fluitsignaal. T3 Eric Deflandre ging overdreven verhaal halen bij Roofe en de poppen gingen aan het dansen.

Gerrard had achteraf ook lovende woorden voor Standard klaar. “De informatie die ik kreeg van mijn Belgische vrienden heeft me goed geholpen. Ik kreeg belangrijke info over hun individuele spelers. Je zag waarom ze 15 thuismatchen op rij ongeslagen waren. Hun trainer hanteert hier een goede en agressieve stijl, maar wij verdienden deze zege. Dit geeft ons vertrouwen.”

 ©  AP

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws