©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants - Virtus Bologna en competitiestart in gevaar?

Vandaag is er weer een overlegcomité van de federale regering. Premier Alexander De Croo gaf al aan dat er verstrengingen komen voor de protocollen van cultuur en sport. Als er wordt beslist dat profsporten indoor een tijdje worden stilgelegd, komt ook de Europese partij van Telenet Giants Antwerp volgende week dinsdag in de Lotto Arena tegen Virtus Bologna in gevaar.

“Wij zouden dan van de EuroCup op zoek moeten naar een alternatief”, zegt voorzitter Bjorn Verhoeven. “Een van de mogelijkheden is in een land (bijvoorbeeld Duitsland) spelen waar indoorsporten nog mogen. De kosten zouden voor ons zijn. Wij hopen dat we dat vermijden.” De wedstrijd switchen en eerst in Bologna en op 16 december in Antwerpen spelen is misschien ook een mogelijkheid. “We wachten af. Bij een negatief advies zullen we echter snel moeten koppelen. Bologna reist maandag al naar Antwerpen af.”

Of de EuroMillions League op 6 november van start gaat, is ook onzeker. Vermits de horeca tot 15 november gesloten is, willen enkele clubs de competitie pas op 20 november van start laten gaan. Kangoeroes Mechelen heeft de oefenwedstrijden tegen Leuven Bears en Limburg United alvast geschrapt. “De handtekening van het kabinet onder het protocol waardoor oefenwedstrijden in eerste klasse zouden kunnen plaatsvinden is immers nog altijd niet gezet,” aldus voorzitter Luc Katra van Kangoeroes Mechelen. 

cpm

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal