De afbraak van de oude atletiekpiste is volop bezig. © De Nekker 

Tegen zomer 2021 moet nieuwe atletiekpiste in De Nekker klaar zijn

Mechelen -

De vernieuwing van de atletiekpiste in provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen is begonnen. Tegen eind juni 2021 moet ze klaar zijn om in te lopen. Er is een investering van ruim 1,1 miljoen euro mee gemoeid.

Voor de aanleg van de atletiekpiste werken de stad (583.810 euro) en de provincie Antwerpen (361.980 euro) samen. Ze kunnen daarvoor ook rekenen op de steun van Sport Vlaanderen, dat het project met 179.547 euro subsidieert. Op dit moment is de oude toplaag al verwijderd. “De afbraak is op dit moment volop bezig, gevolgd door de nodige asfalteringswerken die tegen het einde van het jaar rond zouden zijn”, zegt Jan De Haes (N-VA), bevoegd gedeputeerde.

Tegen de zomer van volgend jaar moet de nieuwe atletiekpiste een feit zijn. Met ook ruimte voor een kogelstootstand, een discuskooi en een verspringstand. “Dat de werken zo vlot konden starten, is goed nieuws voor alle betrokkenen. Hierdoor is de kans groot dat de sportclubs nog voor het einde van het schooljaar de nieuwe piste kunnen inlopen”, vertelt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport. Om sporten toch mogelijk te maken, werd de hoogspringmat tijdelijk verplaatst.(svh)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio