© RR

Seefbier wordt weer aan huis geleverd

Antwerpen -

De Antwerpse Brouw Compagnie, brouwer van het Antwerpse Seefbier, gaat opnieuw bieren aan huis leveren nu hun grootste afzetmarkt, de cafés, weer gesloten zijn.

Johan Van Dyck en Karen Follens startten de thuislevering ook tijdens de vorige horecasluiting. “De realiteit is dat onze horeca-omzet weer in elkaar stuikt. En we moeten ook onze eigen, pas geopende, taproom weer sluiten. De verkoop in supermarkten slabakt ook. Ik begrijp ook wel dat Seefbier in deze crisis niet de eerste prioriteit van de mensen is. Daarom gaan we weer deur aan deur.”

Bij de eerste sluiting ging dat erg goed. Toen moesten de bierbrouwers zelfs een tweede koerierbedrijf inschakelen. “De bestelling wordt in een kratje geleverd, eventueel zelfs met glazen erbij. De drankenhandel of de supermarkten nemen het leeggoed terug. Leveren aan huis doen we gratis.”

OnafhankelijkZe proberen de brouwerij zo veel mogelijk te laten draaien. “We gaan er prat op om onafhankelijk te zijn. We hebben geen externe geldschieters en op momenten als deze valt ons inkomen volledig weg. Toch moeten we onze investeringen in de brouwerij kunnen blijven afbetalen en trachten alle jobs te behouden.”

De klanten kunnen online Seefbier, Super Cadix, Bootjes Bier of Nonkel Pater bestellen. “Wie bier in huis heeft, kan er dan een echte proeverij van maken”, besluit Johan Van Dyck. Een kratje Seefbier kost 37 euro, Nonkel Pater is 2 euro duurder. Levering is gratis. saca

www.seef.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio