©  Victoriano Moreno

Dit staat er te gebeuren op de Dag van de Jeugdbeweging

Antwerpen, regio -

Niet alleen in de stad Antwerpen staan de Vlaamse jeugdbewegingen vandaag in de kijker. En hoewel de activiteiten aangepast zijn aan de huidige veiligheidsmaatregelen, toch proberen verschillende gemeenten toch hun kinderen en jongeren in de kijker te zetten.

Wommelgem

De gemeente Wommelgem doet een oproep om massaal foto’s te delen in uniform op de sociale media, die de gemeente zal delen op de Facebookpagina. Ook de digitale informatieborden staan in het teken van de jeugdbeweging.

Schilde

In Schilde bereidt de gemeente zo’n 150 ontbijten voor leden van de jeugdbeweging die vrijdagochtend, na reservatie, langskomen in ’t Parkske. Een gezamenlijke maaltijd kan niet, dus is het alternatief een ontbijtbox met daarin onder meer een opnaaibadge.

Mortsel

Het grote ontbijt op het Stadsplein wordt vervangen door ontbijten in beperkte kring. De leden van KSA, Kreamo, scouts 60ste, scouts 43 en Chiro Stam konden zich inschrijven voor een ontbijt in hun eigen lokalen.

Boechout

De Boechoutse jeugddienst en de jeugdraad trakteren de kinderen die in uniform naar school zijn geweest op pannenkoeken. De kinderen van de lagere school zijn welkom tussen 15 en 16.15u. De leerlingen uit het middelbaar worden tussen 16.15 en 17.30u verwacht. Kinderen die niet in uniform langskomen, kunnen pannenkoeken eten aan 1 euro per stuk.

Lint

De Chiro en Scouts van Lint ontvangen hun leden in uniform vanaf 16u in het gemeentelijk park in de Koning Albertstraat. Ze mogen meteen aanschuiven voor verse pannenkoeken.

Schelle

Door de huidige coronacijfers- en maatregelen vindt geen traditionele ontbijtactie aan het gemeentehuis plaats, maar wordt wel een fotowedstrijd op poten gezet. Wie op vrijdag een coole foto van zichzelf in uniform naar de dienst vrije tijd stuurt (vrijetijd@schelle.be) met naam, voornaam en telefoonnummer, maakt kans op een leuke prijs.

Niel

De jeugdraad van Niel organiseert, in samenwerking met chiro Hiro en scouts Hellegat, opnieuw een ontbijt. Geen gezamenlijk ontbijt dit keer, maar wel een pakketje dat de kinderen tussen 7 en 9u kunnen afhalen op het Dorpsplein.

 jas,jaa,fisp, bar

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio