© BFM

Man die ex-vrouw probeerde te wurgen langer in de cel: “Veel spijt”

Deurne -

Xavier L. (49) blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer donderdag. De man probeerde vorige week vrijdag zijn ex-vrouw (48) te wurgen in haar woning in de Van Heetveldelei in Deurne.

Xavier L. en zijn (ex-)vrouw stonden al enige tijd op scheiden en zouden in goede verstandhouding uit elkaar gaan. L. had zijn zinnen gezet op een appartement in het Antwerpse en de twee hadden samen beslist het huis in de Van Heetveldelei te verkopen. Vrijdagochtend liep het echter volledig fout.

Ogenschijnlijk zonder enige aanleiding nam L. een kabel en probeerde daarmee de vrouw te wurgen. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Kort na de feiten kon de politie L. oppakken. Hij verscheen donderdag voor de raadkamer voor poging doodslag en zag zijn aanhouding met een maand bevestigd worden.

Zijn advocaat Philip De Cleene zegt voorlopig niet in beroep te zullen gaan tegen die beslissing. “Mijn cliënt heeft veel spijt van wat hij gedaan heeft, dat heeft hij bij zijn verhoor ook gezegd”, zegt De Cleene. In het ziekenhuis stabiliseerde de toestand van het slachtoffer. De vrouw lag tot begin deze week op intensieve zorgen, maar zou vrijdag het ziekenhuis mogen verlaten. “Mijn cliënt is zeer blij dat het slachtoffer nog leeft”, aldus De Cleene.

sare, jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio