© RR

Gemeentebestuur veilt oude brandweerwagen uit de jaren 60: “Hij kan wel wat liefde en aandacht gebruiken”

Heist-op-den-Berg -

Het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg veilt een voormalige autopomp van de Heistse brandweerpost. Het gaat om een Amerikaanse Dodge die voor het eerst werd ingeschreven op 20 december 1961. Het voertuig heeft 292.706 kilometer op de teller en leverde tijdens zijn carrière 2085 pompuren.

“Vermoedelijk werd de autopomp ergens in 1979 of 1980 buiten dienst gesteld”, zegt officier Gert Creemers van hulpverleningszone Rivierenland. “De voorbije jaren deed de Dodge enkel nog dienst tijdens open dagen. De laatste keuring gebeurde in 2010. Ooit was er sprake van om het voertuig over te nemen van de gemeente en ter beschikking te stellen van de vriendenkring van de brandweer. Geïnteresseerden hadden er dan aan kunnen sleutelen, maar daar bleek toch weinig animo voor. De wagen bleef dus maar staan.”

Echt uniek is de autopomp volgens de kenners niet. “In de jaren 60 was het een vrij courant voertuig bij brandweerkorpsen”, stelt Creemers. De wagen werd rijdend weggezet, maar staat intussen al een hele tijd stil en kan dus wat liefde en aandacht gebruiken. Op sociale media circuleert intussen een filmpje uit 1961 waarin te zien is hoe de Heistse pompiers van weleer hun nieuw speelgoed in gebruik namen.(kvro)

De veiling vind je hier.


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio