Bart Lauwers met zijn schilderij dat verwijst naar de anderhalve meter afstand. 

Bart Lauwers met zijn schilderij dat verwijst naar de anderhalve meter afstand. © Chris Van Rompaey

Kunst tijdens corona: “Dit mocht allesbehalve een zware tentoonstelling worden”

Lier -

Op de L’Avenirsite in de Hazenstraat in Lier loopt de komende twee weekends de tentoonstelling Behind the Mask. Vrijetijdskunstenaars tonen er wat ze tijdens de coronalockdown creëerden.

Chris Van Rompaey

Initiatiefnemer Bart Lauwers woont vlak bij de L’Avenirsite, ooit een fietsenfabriek. “Tijdens de coronalockdown plaatste ik met biologisch afbreekbare verf enkele spreuken op de wandelboulevard langs het Sionsplein. Ik vroeg me toen af waarmee andere vrijetijdskunstenaars hun dagen op dat moment vulden. Ik riep hen daarom op om een kunstwerk over corona te maken.”

“Niet minder dan 22 kunstenaars, op een na allemaal vrijetijdskunstenaars, zorgden voor een dertigtal werken. Er hangen hier vooral schilderijen, maar ook fotografie komt aan bod. De link naar corona is misschien niet altijd even duidelijk te merken, maar door de sfeer die deze werken dan uitstralen én met de nodige verbeelding passen ze toch ook in deze expo. Trouwens, dit mocht allesbehalve een zware tentoonstelling worden, waarbij bezoekers depressief naar buiten gaan.”

Lost&Co

De opbrengst van de verkochte werken schenken de kunstenaars aan Lost&Co, een Lierse vzw die zich ontfermt over mensen die een naaste hebben verloren.

Je kunt Behind the Mask bezoeken tot en met 1 november, op zaterdag en zondag van 14 tot 18u, en op vrijdag 30 oktober van 20 tot 23u. Je kunt tegelijk genieten van de toch wel uitzonderlijke plek die ooit een fietsfabriek was. (cvr)

www.lavenirsite.be, www.lostenco.be

MEER OVER Lier