©  Marcel van den Bergh

‘Samen voor Sam’ voert strijd tegen kinderarmoede

Mechelen -

De drie Mechelse parochies zetten hun schouders onder twee initiatieven van de stad Mechelen om kinderarmoede tegen te gaan. Onder de noemer ‘Samen voor Sam’ steunen ze de buddywerking van de stad en gaan ze op zoek naar laptops. Het is al de vierde keer dat de parochies zich inzetten voor de strijd tegen armoede.

‘Samen voor Sam’ is een jaarlijks terugkerend initiatief van de drie Mechelse parochies Catharina, Emmaüs en de Lieve-Vrouweparochie om kwetsbare kinderen te ondersteunen. “In deze coronatijden hebben kinderen in armoede een nog groter risico op leerachterstand en leerverlies dan kansrijke kinderen”, zegt Guido Knops, voorzitter van de actie. “Daarom steunen we dit jaar graag twee initiatieven van de stad Mechelen die focussen op het basisonderwijs.”   

“Een van de acties is het inzamelen van laptops voor kinderen zodat zij thuis digitaal les kunnen volgen of hun huiswerk kunnen maken op de computer”, klinkt het. “Via de scholen kwamen er al 250 vragen voor laptops binnen, maar de vraag overstijgt ruimschoots het aanbod. Daarom vragen wij om afgeschreven, maar bruikbare laptops te schenken zodat kinderen in armoede niet extra getroffen worden wanneer de lessen weer online zullen plaatsvinden.”

Aan de parochianen wordt ook gevraagd om zich aan te melden als buddy voor kwetsbare kinderen. “Sommige kinderen hebben het moeilijk op school”, weet Knops. “Dat kan allerlei redenen hebben, maar de buddy ontfermt zich over deze kinderen. Zo kunnen zij een eventuele achterstand makkelijker bijbenen en wordt vroegtijdige schooluitval zo veel mogelijk vermeden. Als buddy ben je geen huiswerkbegeleider, maar richt je via een persoonlijke aanpak op het welbevinden van de kinderen.” (svds)

Meer info: selleslaghlena@gmail.com


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio