Vicepremier Sophie Wilmès ligt op intensieve zorgen na positieve coronatest

De ex-premier en huidige vice-premier Sophie Wilmès ligt op de afdeling intensieve zorgen van het Delta-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Oudergem. Haar toestand zou stabiel zijn en ze is bij bewustzijn.

Net iets minder dan een week geleden liet Wilmès al weten dat ze verdachte Covid-symptomen had en daarom niet fysiek zou deelnemen aan het Overlegcomité. Een dag later testte ze positief op Covid-19. Een besmetting die ze naar eigen zeggen opgelopen zou hebben in haar familiekring.

Sinds gisterenavond ligt de vice-premier op de afdeling intensieve zorgen. Haar toestand zou stabiel zijn en ze zou bij bewustzijn zijn. Volgens haar woordvoerder werd Wilmès uit voorzorg opgenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Steun

Intussen verschijnen online heel wat steunbetuigingen van verschillende politici die Wilmès veel beterschap en een snel herstel toewensen. Ook haar opvolger, Alexander de Croo, deelde een bericht op Twitter. “Veel beterschap Sophie Wilmès, ik wens je een spoedig herstel toe! Niemand is immuun voor dit gevaarlijk virus”, schreef hij.

(lto)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS