In basisschool De Baan is de kleuterafdeling momenteel gesloten. © Stijn Van de Sande

Coronavirus treft twee scholen in Mechelen-Noord: personeel test positief

Mechelen -

Het coronavirus treft twee scholen in Mechelen-Noord. Don Bosco is nog tot begin volgende week volledig in lockdown nadat een leerkracht positief heeft getest. In De Baan moet de kleuterafdeling in quarantaine nadat is gebleken dat een kleuterfjuf Covid-19 heeft opgelopen.

Sven Van Haezendonck

Don Bosco, een vrije basisschool met 206 leerlingen in de Molenbergstraat, ging afgelopen maandag volledig dicht. “Een van onze leerkrachten heeft positief getest. Uit de contacttracing bleek dat er bij vijf van onze andere leerkrachten sprake was van een hoogrisicocontact. Daarnaast waren er nog twee andere leerkrachten ziek”, vertelt directeur Eric Coenen.

Omdat er zoveel leerkrachten waren uitgevallen, moest de school noodgedwongen sluiten. Normaal zou ze vandaag opnieuw de deuren openen. “Maar wij wachten nog op de testresultaten. Daardoor blijven we gesloten tot maandag. We zorgen wel voor opvang en onze leerkrachten houden contact met de leerlingen via afstandsonderwijs”, legt Coenen uit.

Vrije basisschool Don Bosco in de Mechelse Molenbergstraat sloot afgelopen maandag volledig de deuren en blijft dit ook nog tot aanstaande maandag. © Dirk Vertommen

Bij de collega’s van De Baan op de Oude Antwerpsebaan is de kleuterafdeling voorlopig gesloten. Dat nadat een zieke kleuterjuf te horen heeft gekregen dat ze besmet is met Covid-19. Ongeveer zestig kinderen van drie kleuterklassen en hun kleuterjuffen zitten in quarantaine. “Als de juffen en de kinderen geen ziektesymptomen vertonen, kunnen ze dinsdag opnieuw naar school”, zegt directeur Frank Thienpont. In de rest van de basisschool en in kleuterschool De Holm zijn er geen problemen.MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio