De pakketjes cocaïne, met opschrift Africa, werden in een loods in Willebroek aangetroffen. 

De pakketjes cocaïne, met opschrift Africa, werden in een loods in Willebroek aangetroffen. ©  Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

Vier mannen aangehouden na vondst van 498 kilo cocaïne in loods

Willebroek -

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft woensdag vier mannen aangehouden na de vondst van een partij van ongeveer 500 kilo cocaïne in een loods in Willebroek.

De politie had informatie verzameld over een organisatie die een loods in de Baeckelmanstraat in Willebroek zou gebruiken voor de invoer van cocaïne die via de haven van Antwerpen ons land binnenkomt. Dinsdagavond greep de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in. Tijdens een zoeking in de loods werd een auto aangetroffen en daarin zat een partij cocaïne verstopt. In totaal gaat het om 498 kilo cocaïne.

Twee Belgen van 22 en 37 uit Hoboken en Borgerhout, een Nederlander van 24 en een Duitse Turk van 32 zijn ter plaatse gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden voor de handel in verdovende middelen en voor de vorming van een criminele organisatie. Die beslissing wordt morgen voorgelegd aan de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek door FGP Antwerpen gaat verder.

 

 ©  Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen

 bvde

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio