De paraplu’s die Mechelen MeeMaken bestelde, zijn gele en rode exemplaren. © Marc Herremans

Handelsvereniging koopt 1.000 paraplu’s om shoppers droog te houden

Mechelen -

Handelsvereniging Mechelen MeeMaken heeft 1.000 paraplu’s aangekocht. Handelaars kunnen ze uitlenen aan hun klanten, zodat ze niet natregenen als ze buiten moeten wachten. Tegelijk gaan ze ook hun website Hamsteren in Mechelen opnieuw actief promoten.

Mechelen MeeMaken verwacht de levering van de gele en rode paraplu’s in de loop van volgende week. Iedere handelaar uit het kernwinkelgebied krijgt er tien tot vijftien ter beschikking. “Ondanks de moeilijke periode voor de handelaars, blijft Mechelen MeeMaken de schwung erin houden”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. Vanaf zaterdag staan er voor shoppers opnieuw sanitaire blokken in de Hallestraat en op de Haverwerf.

De handelsvereniging slaat ook de handen in elkaar met Horeca Mechelen om de website Hamsteren in Mechelen opnieuw actief te promoten. “We roepen ook nu de Mechelaars op om hun centen lokaal te besteden”, stelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). De stad engageert zich om op sociale media mee promotie te voeren voor de site.

Mechelen MeeMaken lanceert een interne oproep bij handelaars en horeca-uitbaters, zodat er nog meer zich aansluiten. “Zo wordt het aanbod nog completer en aantrekkelijker voor de Mechelaars en vindt iedereen er online zijn gading bij zijn of haar favoriete Mechelse winkels”, vertelt voorzitter Geert Milis.(svh)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio