Het gemeentebestuur geeft voorrang aan zwemlessen. Wie wat baantjes wil gaan trekken in het weekend, is er dus aan voor de moeite. © JAA

Gedaan met baantjes trekken tijdens weekend: ’t Ondiep alleen open voor zwemlessen

Wijnegem -

Tijdens het weekend kan je voortaan niet meer voor een zwembeurt terecht in ’t Ondiep in Wijnegem. Maar een vervroegde totale sluiting van het gemeentelijk zwembad is voorlopig niet aan de orde.

Jan Auman

“Code oranje laat ons niet langer toe het publiek zwemmen op een veilige manier te garanderen in combinatie met private zwemlessen die dan eveneens plaatsvinden”, verklaar schepen van Sport Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!). “We geven voorrang aan de zwemlessen voor de kinderen. De verhuur van het zwembad voor kinderfeestjes (-12-jarigen) kan wel blijven doorgaan.”

Sinds de heropening van ’t Ondiep na de lockdown, blijft de terugloop van bezoekers beperkt. “We werken met blokken. Door die werking is de veiligheid in het zwembad beter gegarandeerd, maar dat zorgt wel voor een kleine terugval”, aldus Tachelet.

Lokaal bestuur Wijnegem blijft erbij dat het zwembad pas eind 2022 volledig en voorgoed de deuren zal sluiten. De exploitatie- en de te maken renovatiekosten wegen te zwaar voor de kleine gemeente. “Eind 2022 is de uiterste sluitingsdatum. Het kan ook vroeger wanneer het zwembad Groot Schijn in Deurne de deuren eerder zou openen en we zekerheid hebben over het feit dat alle scholen en Wijnegemse kinderen die zwemlessen volgen daar terechtkunnen.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio