Niet iedereen heeft een computer of toegang tot het internet. 

Niet iedereen heeft een computer of toegang tot het internet. © Geertje De Waegeneer

Schepen Marinower wil betaalbaar internet in kwetsbare Antwerpse wijken

Antwerpen -

Antwerps schepen van Innovatie en Digitalisering Claude Marinower (Open Vld) wil gratis of betaalbaar draadloos internet in de huiskamer van kwetsbare gezinnen. “Het gebrek aan toegang tot internet versterkt de kansenongelijkheid”, zegt Marinower.

Door het sluiten van de scholen tijdens de lockdown moesten leerlingen thuis met de computer schooltaken maken. Alleen bleek al snel dat veel gezinnen niet alleen geen computer hadden, maar ook geen internetverbinding.

“Het gebrek aan toegang tot internet versterkt de kansenongelijkheid”, zegt Marinower op een vraag van Groen-fractieleider Imade Annouri in de raadscommissie. “We bekijken als stad wat we zelf kunnen doen. Zo onderzoeken we hoe we in kwetsbare wijken een gratis of alleszins betaalbaar wifi-aanbod tot in de huiskamer kunnen krijgen van de kwetsbare gezinnen. Momenteel hebben we nog geen sluitend technologisch antwoord. Er worden verschillende pistes onderzocht.”

De schepen kijkt onder meer naar het initiatief van Telenet om voor 5 euro per maand gezinnen via het OCMW of andere sociale organisaties een basisabonnement te bieden. “We hadden hierover nog geen rechtstreeks contact met Telenet. We stelden hen eerder wel de vraag naar concrete informatie over het gebruik van de WiFree-codes die ze naar aanleiding van de coronacrisis ter beschikking stellen aan kwetsbare leerlingen en gezinnen. Die informatie is voor ons van groot belang om een meer concreet zicht te krijgen op de noden aan betaalbaar of gratis internet per wijk.” svw

MEER OVER Claude Marinower

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio