©  Photo News

Tweetal pleegt inbraak in fitnesscentrum

Lier -

Twee mannen moesten zich woensdag komen verantwoorden voor een inbraak in de Lierse fitnesszaak The Gym. Daarbij hadden ze onder meer geld, voeding en gereedschap gestolen.

In december 2017 werd ingebroken in The Gym. Er werd een raam ingegooid en de daders gingen aan de haal met het geld uit de kassa, voedingssupplementen, gereedschap en computers.

Amper een week na de diefstal werd een gestolen laptop te koop aangeboden op een website voor tweedehandsproducten en kwam de politie uit bij Jordy V.R. De man bleek een gewezen klant te zijn van de fitnesszaak. Bij een huiszoeking werden nog meer gestolen spullen aangetroffen.

Geen nieuwe straf

Aanvankelijk verklaarde V.R. dat hij de inbraak met een onbekende man had gepleegd, dat hij de spullen aan het raam had gezet en later in de auto had geladen. Tijdens een later onderzoek bleek die onbekende man Sebastiaan N. te zijn. Die bleek nog geld te moeten aan V.R. en had hem daarom geassisteerd bij de inbraak bij The Gym.

Omdat de twee al eerder werden veroordeeld, vroeg het Openbaar Ministerie geen nieuwe straf voor Jordy V.R. Voor N. werd wel een bijkomende bestraffing van acht maanden en een boete van 1.200 euro geëist. Uitspraak op 18 november. tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio