©  Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Politie vindt drugs en flinke som geld in wagen van man zonder werk

Lier -

Bilal B. (21) uit Lier riskeert een effectieve celstraf van tien maanden en een boete van 8.000 euro voor het bezit van drugs en witwassen van geld.

Half juli zette de politie een huurwagen aan de kant voor een controle. In het voertuig zaten twee mannen, onder wie Bilal B. Er werden restanten van cannabis aangetroffen en Bilal bleek 390 euro op zak te hebben.

Enkele dagen later werd opnieuw een huurwagen gecontroleerd. Deze keer zaten Bilal en drie vrienden in de auto. De man bleek deze keer bijna 800 euro bij zich te hebben en 2,6 gram cannabis. Bij een huiszoeking werd nog eens 750 euro gevonden. “Bewijzen van drugshandel hebben we niet, maar meneer B. was wel in het bezit van drugs op een openbare plaats. Bovendien springen ook de aanzienlijke geldsommen in het oog. De man is werkloos en krijgt een leefloon. Wel vreemd dat je dan zo veel geld op zak kunt hebben. Voor ons gaat het om witwas.”

Advocaat Jens Vanhellemont vroeg een straf met probatie-uitstel. “Hij krijgt een uitkering, maar ook zijn familie steunt hem financieel. Af en toe krijg hij wat extra. Dat geld wordt cash gegeven. Dat hij zo veel geld op zak heeft, is een soort statussymbool voor de man”, klonk het. Uitspraak op 18 november. tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio