Aangeboden door UNIQLO

© UNIQLO

Getest en goedgekeurd: de Ultra Light Down-jas van Uniqlo

“Een lichte, comfortabele jas die zelfs een koukleum warm houdt”

Weet je soms ook niet meer welke jas aan te trekken door de dagelijkse temperatuurschommelingen en de grillen van het weer? De Japanse winkelketen Uniqlo bedacht er de perfecte jas voor: de Ultra Light Down-jas. Wij hebben deze lichte donsjas alvast uitvoerig een hele dag lang getest tijdens al onze dagelijkse activiteiten.

“Met één jas de hele dag goed en warm gekleed zijn tijdens deze herfstdagen lijkt mij onmogelijk. Ook al ben ik een echte koukleum, ik hou van de herfst om eropuit te trekken. Doorgaans betekent dit wel dat ik op één dag een wollen winterjas, een trenchcoat, een regenjas en al dan niet een extra vest afwisselend aantrek om me tegen koude, wind en regen te beschermen. Onnodig wellicht om toe te voegen dat dit echt een gedoe is, niet altijd even comfortabel is, en natuurlijk niet mogelijk is als ik de hele dag onderweg ben.

Licht en comfortabel om te dragen

“Al een hele tijd ben ik dan ook op zoek naar een jas die er stijlvol uitziet, maar die me ook nog eens warm houdt, niet te dik of te zwaar is, én ook nog eens voor alle dagelijkse activiteiten geschikt is. Zelf was ik ervan overtuigd dat dit onmogelijk te vinden is. Totdat Uniqlo met de Ultra Light Down-jas kwam aanzetten. Op het eerste zicht leek het me wel een stijlvolle jas die licht en dun is. Of die aan alle vereisten van de perfecte jas zou voldoen, daar had ik mijn bedenkingen bij. Onnodig bleek al snel: bij het aantrekken valt al op hoe licht deze donsjas is en fijn was ook om te zien dat de jas netjes op de heupen valt zodat je niet met je navel of rug bloot staat als je je armen eens in de lucht moet strekken of je eens moet bukken.”


 

 © UNIQLO

Warm en ademend

“Nog belangrijker was dat de jas me warm zou houden, zonder als ik plakkerig in het zweet zou staan na een sprintje naar de schoolpoort of een fietsrace met mijn kind. En ook dat bleek geen probleem te zijn met deze jas. Geen last van koude tijdens frisse herfstochtenden en geen klammig gevoel na een intensieve beweging. En leuk is natuurlijk ook dat deze jas je niet belemmert tijdens eender welke activiteit: wandelen, fietsen of ravotten… het kan er allemaal mee.”

Makkelijk combineerbaar en compact

“Fijn vond ik het ook om te ontdekken dat Uniqlo in deze Ultra Light Down-jas aan echt alle praktische zaken heeft gedacht, zoals zelfs een opbergtasje voor de jas. Zoals gezegd, combineer ik al eens twee jassen over elkaar om me warm te houden of omdat ik mijn bovenste jas wil afstemmen op de gelegenheid of omstandigheden van het moment. Dankzij het opbergtasje in de binnenzak van de jas kan deze makkelijk en snel compact opgevouwen worden tijdens de warmere momenten van de dag. Daarnaast bleek deze lichte donsjas ook nog eens de meest comfortabele en stijlvolle te zijn om onder andere jassen te dragen. Deze jas is voor mij alvast de ontdekking van het jaar: licht, dun, warm, comfortabel en betaalbaar. Want geeft toe: een jas van 69.90 euro die je het hele jaar door kan dragen en een on-the-go levensstijl beter en comfortabeler maakt, daar word je toch gelukkig van.”

© UNIQLO

Voor dames 1. Ultra Light Down Jas (69,90€) 2. Ultra Light Down Compacte Bodywarmer (49,90€) 3. Ultra Light Down Compacte Jas (59,90€) 4. Ultra Light Down Bodywarmer (49,90€) 5. Ultra Light Down Lange Jas (129,90€)

Voor heren 1. Ultra Light Down Parka met kap (79,90€) 2. Ultra Light Down Jas (69,90€) 3. Ultra Light Down Bodywarmer (49,90€) 4. Ultra Light Down Compacte Bodywarmer (49,90€) 5. Ultra Light Down Compacte Jas (59,90€)