Aangeboden door UNIQLO

© UNIQLO

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Vederlicht, compact en waterafstotend

Design en functionaliteit gaan perfect samen in deze donsjas

Wie warm wil blijven tijdens de herfst en winter, hoeft niet langer in te boeten aan stijl en comfort met de Ultra Light Down-jas van Uniqlo. Deze innovatieve donsjas combineert de beste eigenschappen van dons met hightech materialen om je altijd en overal warm te houden.

Het Japanse kledingmerk Uniqlo staat bekend om zijn creatief gebruik van dons en hightech materialen. Twee zaken die perfect gecombineerd zijn in hun Ultra Light Down-jas, een warme donsjas die zowel waterafstotend, compact als vederlicht is. Daarnaast sluit het ontwerp van deze donsjas ook nog eens aan bij de traditionele Japanse waarden van eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid. Kortom, een stijlvol technisch hoogstandje deze Ultra Light Down-jas.

UNIQLO - ULD Light. © Mediahuis Connect

Vederlicht

Dons is het perfecte materiaal om je warm te houden op koude dagen. De zachte donsveren houden namelijk warmte vast en isoleren uitzonderlijk goed. Bovendien is dons ook vederlicht. Traditioneel zijn donsjassen echter gevuld met pakken veren in verschillende lagen waardoor ze onnodig zwaar worden. Uniqlo slaagde er met de Ultra Light Down-jas in om een vederlichte donsjas van amper 235 gram (gemiddeld gewicht van de Ultra Light Down-jas voor heren) samen te stellen die niet dik is. Hun speciale techniek om de ruimtes tussen de verschillende lagen af te dichten maakt dat hun ontwerp vederlicht en ultra dun blijft.

UNIQLO - ULD Water. © Mediahuis Connect

Waterafstotend

Dons heeft echter ook een nadeel als het nat wordt: het verliest zijn isolerende eigenschappen. Maar daar heeft Uniqlo wat op gevonden. De buitenkant van de Ultra Light Down-jas is gemaakt van een speciaal waterafstotend, duurzaam nylon met een hoge dichtheid zodat de donsjas toch ultra dun en vederlicht blijft. De binnenzijde bestaat dan weer uit een ademende voering die ook de warmte kan vasthouden.

UNIQLO - ULD Out-In. © Mediahuis Connect

Antistatisch

Doordat deze donsjas zo licht en dun is, is het ook het ideale kledingstuk om in laagjes te dragen. Zo kan de Ultra Light Down-jas makkelijk onder een blazer of mantel gecombineerd worden om je in alle omstandigheden warm te houden. Het nylon van de jas is antistatisch zodat je geen last hebt van statische kleding als je verschillende stoffen combineert.

UNIQLO - ULD Compact. © Mediahuis Connect

Compact

Handig voor een on-the-go levensstijl is ook dat deze jas makkelijk compact opgevouwen kan worden in een bijgeleverde draagtas. Zo kun je je instant aanpassen aan alle weersomstandigheden of wisselende binnen- en buitentemperaturen.

De Ultra Light Down-jas is verkrijgbaar in verschillende modellen (van kort tot lang, met of zonder kap, met of zonder lange mouwen) en kleuren (van tijdloze tinten tot trendkleuren) zodat je in elke situatie stijlvol voor de dag komt.

Voor dames 1. Ultra Light Down Jas (69,90€) 2. Ultra Light Down Compacte Bodywarmer (49,90€) 3. Ultra Light Down Compacte Jas (59,90€) 4. Ultra Light Down Bodywarmer (49,90€) 5. Ultra Light Down Lange Jas (129,90€)

Voor heren 1. Ultra Light Down Parka met kap (79,90€) 2. Ultra Light Down Jas (69,90€) 3. Ultra Light Down Bodywarmer (49,90€) 4. Ultra Light Down Compacte Bodywarmer (49,90€) 5. Ultra Light Down Compacte Jas (59,90€)