Club Volmolen sloot op 13 maart de deuren omwille van de lockdown. ©  Joren De Weerdt

Sloop discotheek Volmolen komt dichterbij: eigenaar mag 35 appartementen bouwen

Lier -

Het schepencollege van Lier heeft een omgevingsvergunning uitgereikt voor de sloop van discotheek Volmolen op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Leuvensevest. Er komen 35 appartementen in de plaats.

Antonissen Project Management uit Antwerpen bouwt de appartementen op twee percelen. Het ene gebouw komt waar nu nog de discotheek staat, het andere gebouw komt aan de overkant, op de parking van de Volmolen. Daar komt een gebouw met vier bouwlagen, goed voor twintig appartementen. Op de plaats van de discotheek verrijst een gebouw met vijftien appartementen en een ondergrondse parking van twee verdiepingen voor 46 auto’s.

Stedelijk karakter met veel groen

Heel het project krijgt een stedelijk karakter en wordt voorzien van veel groen. Van de 35 units zijn er acht met drie slaapkamers, negentien met twee slaapkamers en acht met één slaapkamer. De appartementen variëren tussen de 61 en 127 vierkante meter. Twee fietsenstallingen bieden plaats aan 106 fietsen. Het staat nog niet vast wanneer de discotheek tegen de vlakte gaat en de nieuwbouwwerken aanvatten.

Club Volmolen sloot op 13 maart de deuren omwille van de lockdown. Na overleg met de uitbater besliste de eigenaar om het gebouw te verkopen. Een afscheidsfeestje zat er niet meer in.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio