Wout van Aert rijdt zijn eerste veldrit dit seizoen in Kortrijk eind november.  ©  BELGA

Wout van Aert start veldritseizoen in Kortrijk

Kortrijk is klaar voor de tweede editie van de CAPS Urban Cross. Net als Wout van Aert. Hij rijdt er namelijk zijn eerste veldrit van het seizoen.

Joerie Dewagenaere

Zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen zindert nog bij menig koersminnaar na, maar Wout van Aert heeft zijn zinnen al gezet op het veldrijden. Plaats van de eerste afspraak? Kortrijk.

Van Aert zakt op zaterdag 28 november af naar de tweede editie van de CAPS Urban Cross in de Guldensporenstad. “Gewoonweg top”, vindt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Hij is dé publiekslieveling en zal veel mensen voor de buis halen. De ideale stadsmarketing met topbeelden live op Sporza en Eurosport.”

Voor de buis, want supporters zijn niet toegelaten. Nochtans kon de eerste internationale profveldrit in Kortrijk rekenen op net geen 10.000 bezoekers. “Enkel zo kan de veldrit veilig georganiseerd worden”, legt Vandendriessche uit. “Organisator Golazo zal het parcours helemaal afsluiten. Hun professionaliteit zal ervoor zorgen dat de federale overheid de cross gewoon zal laten doorgaan.”

Sponsors blijven aan boord

Een huzarenstukje dat niet kon klaargespeeld worden door de vele sponsors die aan boord bleven. Niet evident in moeilijke tijden. Daarom denkt Vandendriessche ook aan de handelaars. “Dit jaar sluiten we de Groeningebrug pas af als de winkels sluiten en starten we de opbouw op vrijdagavond om 20 uur”, belooft hij.

Naast Van Aert strijden normaal gezien ook al Toon Aerts, Eli Iserbyt en Lars van der Haar voor de overwinning in de Kortrijkse cross. Vorig jaar won Mathieu van der Poel in de schaduw van de Groeningebrug. Dit jaar dan misschien eeuwige rivaal Van Aert?

 tsfn

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws