© ATV

Covid-19-testdorp op Spoor Oost moet sluiten door hevige wind

Het Covid-19-testdorp op Spoor Oost in Antwerpen moet woensdagnamiddag sluiten door de hevige wind. Dat meldt het kabinet van schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA). Mensen die een afspraak hadden, zijn ingelicht en er worden maatregelen genomen om het testdorp te beveiligen voor de winter.

Door de hevige rukwinden is het in het testdorp niet mogelijk om veilig te werken. “Iedereen die een afspraak had om zich te laten testen, wordt ingelicht”, klinkt het bij het kabinet Duchateau. “Zij krijgen de mogelijkheid om morgen (donderdag, red.) terug te komen.”

Ondertussen worden er maatregelen getroffen om het testdorp, waar sinds augustus al meer dan 25.000 mensen werden getest, “winterproof” te maken. ”Vandaag wordt aangetoond dat dat nodig is”, zegt Duchateau. “Het valt niet uit te sluiten dat er nog najaarsstormen zullen volgen. Daar zullen we op voorbereid zijn. Nadat de Winterfoor jammer genoeg werd afgeblazen, hebben we onmiddellijk onderzocht of dat op dezelfde locatie kan op Spoor Oost. Een troef, gezien die locatie nu al ruim bekend is bij artsen en de Antwerpenaar.”

Er komt een verwarmde constructie waar het volgens Duchateau veilig werken is in vrijwel alle weersomstandigheden. “Zo’n 45 meter breed en tien meter diep, compleet met inrijstraatjes”, legt hij uit. “Je kan het best vergelijken met een ‘drive through’-systeem. U schuift aan, rijdt het tijdelijke gebouw binnen, wordt getest en vertrekt opnieuw. Het winterproof testdorp zal de komende dagen worden opgebouwd als het spiegelbeeld van het huidige dorp. Zo kan het testen doorgaan terwijl het winterproof dorp wordt opgebouwd. Begin november moet dat operationeel zijn”.

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

(blg)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio