©  BELGA

Elise Mertens naar tweede ronde op WTA-toernooi Ostrava

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar). De 24-jarige Limburgse haalde het in haar eerste duel na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-2 en 6-3) van de vijf jaar jongere Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 30), vorig jaar halvefinaliste op Roland Garrosh.

In de tweede ronde wacht voor Mertens een duel met de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 28), die in haar eerste wedstrijd in twee korte sets (6-1 en 6-1) de maat nam van de Chinese Shuai Zhang (WTA 35).

In het dubbelspel nam Mertens dinsdag, aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka, al de eerste horde. Het duo, samen het eerste reekshoofd, haalde het na een supertiebreak (5-7, 6-1 en 10/5) van de Tsjechische Jesika Maleckova en Slovaakse Chantal Skamlova. In de volgende ronde wachten de Letse Jelena Ostapenko en Russin Vera Zvonareva.

Mertens: “Opslag was belangrijk”

“Het was heel belangrijk goed op te slaan, want ik wist dat ze mijn tweede bal zou aanvallen en dat zou het lastig maken”, reageerde de Limburgse. “Zij is een meisje dat hard op de bal slaat. Ze kan knappe punten scoren maar ook grote fouten maken. Het was belangrijk zoveel mogelijk ballen terug te brengen en trachten te counteren. Het was ook cruciaal dat ik na een lastig game mijn service bij 2-2 in de tweede set kon houden. Daarna kon ik het verschil maken.”

In haar volgende wedstrijd wacht de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 28). “Ik speelde nog niet tegen haar in het enkel. Ik weet dat ze veel variatie in haar spel legt en een goeie volley heeft. Ze komt vaak naar het net. Het wordt op deze vrij trage ondergrond waarop de bal laag botst dus een interessante match”, aldus Mertens. “Na mijn uitschakeling op Roland Garros heb ik twee rustdagen ingelast en daarna ben ik weer aan het werk gegaan. Ik ben gemotiveerd om het jaar goed te beëindigen want er zijn niet veel toernooien meer. Ik hoop deze week lang mee te gaan.”

Meer sportnieuws