Sluis Kermis kon deze zomer nog plaatsvinden met coronamaatregelen.  © Tommy Maes

Gemeente Mol laat Millegem en Meyers Kermis niet doorgaan

Mol -

Millegem Kermis en Meyers (Wezel) Kermis in Mol gaan dit weekend niet door. Het gemeentebestuur heeft dat beslist naar aanleiding van de bijzonder hoge besmettingscijfers en de stijgende ziekenhuisopnames.

“We vinden de dubbele afgelasting bijzonder jammer, zowel voor de kinderen van de betrokken gehuchten als de betrokken foorreizigers”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “We appreciëren enorm de waardigheid en het begrip dat de foorreizigers tonen voor deze uiterst moeilijke beslissing. Hoewel ze tijdens deze coronacrisis zwaar getroffen zijn in hun inkomen, begrijpen ze dat gezondheid altijd moet primeren.”

De afgelopen maanden konden de kermissen van Sluis en Heidehuizen wel nog plaatsvinden met coronamaatregelen, maar toen lagen de besmettingscijfers veel lager dan nu. “De afgelopen week zijn we als gemeentebestuur in een stroomversnelling van stijgende besmettingscijfers beland”, zegt Caeyers. “Daarnaast zijn de ziekenhuisopnames in het Heilig Hartziekenhuis de afgelopen tien dagen fors opgelopen. In deze periode van acute crisis vinden we het niet aangewezen om in onze gemeente kermissen te organiseren. We weten bovendien niet of de situatie de komende dagen stabiliseert of verder verslechtert.”

Het gemeentebestuur van Mol vraagt de hogere overheden om ook voor de foorreizigers correcte vergoedingen te voorzien.