©  Photo News

KV Mechelen gaat nauwer samenwerken met clubs uit regio

HANDS. Zo heet het samenwerkingsproject dat voetbalclub KV Mechelen dinsdag aankondigde. Malinwa wil de handen in elkaar slaan met 24 andere voetbalclubs in en rond Mechelen om talent beter laten doorstromen, andere clubs versterken en haar eigen positie in de regio versterken.

KV Mechelen werkte al samen met clubs als Rupel Boom en KSK Heist. Koen Boghe, technisch verantwoordelijke van de bovenbouw van de eersteklasser, zette zijn schouders onder de uitbreiding naar vijfentwintig regioclubs: “Dit project wordt een win-winsituatie voor alle clubs. Jongens die bij ons afhaken of net niet in de eerste ploeg geraken, kunnen naar de andere clubs binnen ons HANDS-netwerk doorstromen. We creëren een individuele samenwerking op maat met elke club om zo de clubs en de regio in zijn geheel beter te maken en meer talenten te laten ontwikkelen”, aldus Boghe.

Voorlopig gaat het om 25 andere voetbalclubs (zie foto hieronder) binnen een perimeter van 30 kilometer rond Mechelen . “Maar dit is zeker niet het eindpunt”, zegt benadrukt Boghe. We verspreiden samen de principes van dit project verder en proberen zo de familie uit te breiden. Er zijn zelfs al gesprekken aan de gang met nog meer geïnteresseerde voetbalclubs.” 

 ©  KV Mechelen

(tsfn)

Meer voetbalnieuws