In woonzorgcentrum Vordenstein blijken vijftien bewoners en medewerkers besmet te zijn door het coronavirus. © JAA

Vijftien besmettingen in woonzorgcentrum Vordenstein

Schoten -

Bij een preventieve coronatest bij alle 85 residenten van woonzorgcentrum Vordenstein in Schoten zijn begin deze week elf positieve gevallen aan het licht gekomen. Ook vier verzorgenden zijn besmet.

De bewoners in kwestie zouden geen of nauwelijks ziekteverschijnselen vertonen, maar worden wel op hun kamer gehouden en verzorgd om verdere uitbreiding van deze coronahaard te vermijden. De directie kijkt nog of het opportuun is om een volledige cohortafdeling in te richten.

Ook alle verzorgenden werden getest en dat leverde nog eens vier positieve gevallen op. De betrokken personeelsleden zitten intussen thuis om te herstellen en besmetting te voorkomen. Ze zullen pas opnieuw aan de slag gaan na een negatief resultaat bij een nieuwe coronatest.

“Alle familieleden werden verwittigd en de situatie is onder controle”, zegt Marijke Verboven van de grote Franse particuliere zorggroep Orpea, dat naast Vordenstein in ons land nog zestig andere over het algemeen erg comfortabele rusthuizen beheert.

Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) zegt weet te hebben van de uitbraak en heeft zijn diensten aangeboden. “Maar de directie heeft te kennen gegeven de situatie voorlopig alleen de baas te kunnen”, aldus de burgemeester. JAAMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio