Het schoolgebouw en fietsenstallingen van De Tuimelaar zullen woensdag niet langer leeg blijven. © JAA

Basisschool De Tuimelaar opnieuw open na drie dagen sluiting door coronabesmetting

Schoten -

In De Tuimelaar zal woensdagochtend opnieuw de schoolbel luiden. De basisschool was drie dagen gesloten nadat een leerkracht besmet bleek door het coronavirus.

De Freinetschool in de Eekhoornlei telt maar honderd leerlingen en twaalf leerkrachten. “Omdat de bewuste juf, zoals dat gaat in een kleine school als de onze, in nauw contact was geweest met zeven collega’s, moesten die na overleg met het CLB allemaal in quarantaine tot het bekendraken van hun testresultaten. In die omstandigheden konden we jammer genoeg niet meer normaal lesgeven”, verklaart schoolhoofd Elke Van der Auwera de sluiting.

Van der Auwera kreeg dinsdag de resultaten binnen van de coronatesten. “Slechts één extra juf blijkt eveneens besmet te zijn. Niet fijn, maar we denken het zo te kunnen organiseren dat De Tuimelaar woensdag opnieuw open kan. Het wordt een beetje improviseren in afwachting van de terugkeer van de zieke collega’s, maar dat zijn we gewend. We danken de ouders voor het begrip en hun blijken van medeleven.” jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio