Schepen van Armoedebestrijding Faye Van Impe (N-VA) komt op de Dag tegen Armoede het lint doorknippen voor de officiële opening van Het Atelier. © rr

’t Ver-Zet-Je neemt Het Atelier in gebruik om kleding en voedseloverschotten te verdelen

Hoogstraten -

Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-Je uit Hoogstraten heeft op de Dag tegen Armoede op 17 oktober een tweede locatie geopend, met een gloednieuwe voedings- en kledingwinkel.

Twee jaar geleden ging ontmoetingsruimte De Feftig open in de Gelmelstraat. De uitbreiding met Het Atelier in de Jaak Aertslaan, naast de sociale diensten van Hoogstraten, was nodig. “Door de coronacrisis krijgen steeds meer mensen het moeilijk”, legt voorzitter Frederik Pollet van ’t Ver-Zet-Je uit. “Duurzame ondersteuning via ons vrijwilligerswerk is meer dan welkom.”

Met Het Atelier kan de organisatie haar actieterrein vergroten. “In het volledig opgeknapte gordijnatelier van het vroegere interieurbedrijf Claes hebben we een gloednieuwe foodshop en kledijshop, genaamd De 50knopen, ingericht. Mensen die het niet breed hebben, kunnen wekelijks gratis voedseloverschotten bekomen en mits een kleine bijdrage tweedehandskleding aankopen. Alles is uitsluitend bestemd voor onze doelgroep, namelijk de steeds groter wordende groep van mensen in armoede in Hoogstraten.”

Schepen van Armoedebestrijding Faye Van Impe (N-VA) kwam op de Dag tegen Armoede het lint doorknippen voor de officiële opening van Het Atelier.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio