Café-uitbaters dragen horeca ten grave: “Hopelijk blijft het bij figuurlijke uitvaart”

Willebroek -

Koffiebar Plan C Coffee & More heeft met de hulp van enkele andere Willebroekse horecamensen de horeca ‘letterlijk’ ten grave gedragen, met doodskist en kransen. “Hopelijk blijft het symbolisch”, luidt het.

Frodo Van de Ven van Plan C in de Jozef Wautersstraat kwam op het idee om een begrafenis te houden, nadat vrijdagavond was bekendgeraakt dat de horeca vermoedelijk voor een maand dicht moet. Frodo, zoon van de bekende zingende Willebroekenaar Jan Van De Ven, nam samen met zijn kompaan Sören Roelants het initiatief. “We hebben zo veel geïnvesteerd in veiligheid. Ik vrees dat deze tweede sluiting in de horeca op termijn een bloedbad veroorzaakt”, zegt hij.

Bevriende horecazaak De Poutrel liet een krans afgeven om steun te betuigen aan het symbolisch initiatief. “Mijn kompaan Björn en ik zijn even langsgegaan om mee de kist vanuit Plan C Coffee & More naar de lijkwagen te dragen”, legt Gunther De Buck van De Poutrel uit. “Algemeen wordt erkend dat de horeca niet de grote verspreider is , maar we zijn wel het kind van de rekening. Dan heb ik het over de nationale beslissingen. Lokaal mogen we echt niet klagen over de inspanningen die geleverd worden om ons te helpen”, legt hij uit. “Hopelijk blijft het bij deze figuurlijke uitvaart en gaan er in de toekomst niet echt zaken op de fles.” (jb)MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio