De Heilig Hartkerk in de Adegemstraat. ©  Dirk Vertommen

Twee kandidaten willen Heilig Hartkerk nieuwe bestemming geven

Mechelen -

Er zijn twee kandidaten om de Heilig Hartkerk in de binnenstad van Mechelen een nieuwe bestemming te geven. De kerkfabriek van de Lieve-vrouweparochie vraagt de bisschop om instemming met de plannen en met de ontwijding van de kerk.

De kerk in de Adegemstraat was sinds 1902 in gebruik als parochiekerk, maar in 2014 sloot ze de deuren voor de katholieke eredienst. Tegenwoordig heeft de orthodoxe gemeenschap het gebouw in gebruik, maar deze verhuist naar het diocesaan centrum. Ondertussen hebben zich twee kandidaten aangediend om de kerk een nieuwe bestemming te geven. “We hebben met beide partijen de voorwaarden voor een erfpachtovereenkomst besproken. Een notaris verwerkt onze opmerkingen in een laatste voorontwerp”, zegt Eric Stroobants, voorzitter van de kerkfabriek.

Het is de bedoeling dat de erfpacht al op 1 januari 2021 ingaat en dat voor een periode van 27 jaar. “Eerst hebben we nog de instemming van de bisschop nodig voor de herbestemming en de ontwijding van de kerk. Tegen midden november hopen we zijn antwoord te kennen”, vertelt Stroobants.

Over de kandidaten zelf hult hij zich voorlopig nog in stilzwijgen, al gaat het wel om twee totaal verschillende projecten. Het meubilair blijft normaal gezien gewoon staan in de kerk. De pastorie naast de kerk wordt door de stad openbaar verkocht. svhMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio