Abdoulaye Seck (archiefbeeld). ©  Photo News

Antwerp: nog zes Covid-19-gevallen blijven positief

Van de elf besmettingen met Covid-19 bij voetbalclub Antwerp, vier spelers en zeven medewerkers, blijken er nog steeds zes positief. Onder hen spelers Jordan Lukaku en Abdoulaye Seck én assistent-coach Edward Still, die daardoor morgen woensdag niet mee naar Bulgarije afreizen. De gekwetsten Sander Coopman en Alexis De Sart, die eerder ook positief bleken, worden pas vrijdag opnieuw getest.

Antwerp liet maandag spelers en medewerkers opnieuw testen op Covid-19, voor de afreis naar het Bulgaarse Razgrad, waar de Great Old donderdag zijn eerste Europese wedstrijd speelt tegen Ludogorets. Het was al de vierde test op tien dagen tijd. Het positieve nieuws: drie van de elf besmettingen bleken nu negatief én er werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Het slechte nieuws: Covid-19 blijft hardnekkig aanwezig op de Bosuil.

Van de vier besmette spelers blijven Lukaku en Seck positief. Er zijn nog te veel levende virusdeeltjes in hun lichaam aanwezig. Ze blijven dus in quarantaine en kunnen vooralsnog niet aansluiten bij de spelersgroep. Leko zal het dus zowel voor de Europese verplaatsing naar Ludogorets als de derby tegen Beerschot zondag zonder hen moeten doen. De twee andere besmette spelers, Coopman en De Sart, worden pas vrijdag opnieuw getest.

Van de zeven besmette medewerkers van Antwerp blijven er vier positief. Assistent-coach Rudi Cossey testte wel negatief, maar blijft thuis van Bulgarije, om zich te kunnen ontfermen over het deel van de spelersgroep dat niet geselecteerd is voor Ludogorets. Bij de selectie overigens weinig verrassingen, op twee 19-jarigen na: middenvelder Brian Agbor en doelman Thiam Chevaughn, die vanuit de beloften aan de A-kern worden toegevoegd. Chevaughn wordt toegevoegd als derde keeper, aangezien Davor Matijas niet op de Europese A- of B-lijst staat. Antwerp reist met achttien in plaats van negentien spelers af naar Bulgarije. Nsimba viel tijdens de laatste training op Belgische bodem geblesseerd uit.

De selectie:

Butez, Beiranvand, Chevaughn, Gelin, De Laet, Batubinsika, Juklerod, Buta, Verstraete, Boya, Gerkens, Hongla, Haroun, Agbor, Refaelov, Miyoshi, Ampomah en Benavente. 

(pego)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws