©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Agressieve man sleurt ex-vriendinnen aan hun haren naar zijn woning: tien maanden cel gevraagd

Vorselaar -

Een man uit Vorselaar moest zich dinsdag in de rechtbank verantwoorden voor meerdere feiten van slagen en verwondingen. Hij sloeg twee ex-vriendinnen meermaals, sleurde hen aan hun haren over de grond en drong ook in de woningen van hun ouders binnen.

De advocate van een van de slachtoffers van T.V.A. uit Vorselaar vroeg een morele schadevergoeding van 2.500 euro. “De beklaagde en mijn cliënt hadden kort een relatie. Toen die eindigde, werd hij gewelddadig. Hij sloeg haar en sleurde haar aan haar haren uit haar huis. Als ze zich bij haar ouders verstopte, drong hij ook dat huis binnen. Het stopt niet”, klonk het. Ook een andere ex-vriendin had zich burgerlijke partij gesteld.

“Toen de beklaagde ontdekte dat de vrouw met een nieuwe vriend naar huis was gegaan, had hij haar opgezocht en geslagen. Ook bij de ouders van de vrouw trok hij haar aan haar haren naar zijn auto om mee naar zijn huis te nemen. Een paar maanden eerder had hij haar ook geslagen en gestampt, hun twee jonge kindjes waren daar getuige van”, zei de procureur. Ze vorderde een celstraf van tien maanden.

T.V.A. kwam niet opdagen en liet zich ook niet vertegenwoordigen. Vonnis op 17 november.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio