© BFM

Ondergrondse stroomkabel ontploft in Mortsel: “Zeer uitzonderlijk”

In de Heldenhuldelaan in Mortsel is dinsdag een ondergrondse stroomkabel ontploft. Dat ging gepaard met een steekvlam. “Hoogst uitzonderlijk”, klinkt het bij netbeheerder Fluvius.

Het incident deed zich voor in de voormiddag, niet lang nadat een defect in een transformatorstation voor een stroompanne had gezorgd in delen van Edegem, Kontich en Mortsel. De oorzaak van de ontploffing is niet geheel duidelijk.

“De kabel ligt bij een boom, mogelijk is hij beschadigd door de wortels”, zegt David Callens van Fluvius. “Het zou ook kunnen dat de stroompanne, die gepaard ging met een spanningspiek, een rol heeft gespeeld. Uitsluitsel daarover hebben we niet. Een dergelijke ondergrondse ontploffing is in ieder geval zeer uitzonderlijk”, zegt hij.

De ontploffing creëerde een krater van zo’n meter breed en een halve meter diep. Er vielen gelukkig geen gewonden en er was ook geen extra schade. De bewoners in de straat zaten korte tijd zonder stroom. Fluvius zal de kabel nu herstellen en rond de boom leggen. Tijdens die werken blijven de bewoners over elektriciteit beschikken.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 (dvd)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio