© Politiezone Antwerpen

Drugs, geld en vuurwapens in beslag genomen in onderzoek naar ‘bovendealer’

Antwerpen, Brasschaat -

De Antwerpse politie heeft vorige week een zogenaamde ‘bovendealer’ kunnen arresteren in Brasschaat. Meer dan twee kilo cannabis werd in beslag genomen, net als cash geld en verscheidene wapens.

Het onderzoek was opgezet door het wijkteam Noord en leidde naar Brasschaat. Een verdachte werd geïdentificeerd als vermoedelijke ‘bovendealer’ die de straatdealers bevoorraadde.

“Samen met het wijkteam van Merksem werd de woning van de verdachte geobserveerd. Toen hij iemand ontving en zaken in de koffer van een wagen plaatste, werd overgegaan tot controle”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Er werd in totaal bijna 2.300 gram cannabis en 5.000 euro cash aangetroffen.” In de woning van de verdachte werden ook zeven vuurwapens, twee wapenstokken, een boksbeugel en heel wat munitie aangetroffen en in beslag genomen.

De bewoner, zijn vrouw en de bestuurder van de auto werden gearresteerd en de drie, 46, 59, 60 jaar oud, zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het koppel werd aangehouden, de bestuurder vrijgelaten onder voorwaarden.

Er werden ook wapens en munitie in beslag genomen. © Politiezone Antwerpen

 (sare, dvd)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio