©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man dringt binnen in flat van ex-vriendin: twaalf maanden cel

Mechelen -

Een man uit Mechelen is door de rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 800 euro, allebei voorwaardelijk. De man werd schuldig bevonden aan de belaging van zijn ex-vriendin.

Het koppel had een kortstondige relatie in 2018. Volgens de vrouw voelde de relatie heel snel fout aan. “Het ene moment was hij poeslief, nadien wilde hij haar alleen maar controleren. Hij ging zelfs bij haar ouders eten om zo veel mogelijk over de vrouw te weten te komen. Terwijl mijn cliënte eigenlijk zo goed als niets van hem wist”, zei de advocate van het slachtoffer.

Een keer sloot Olivier D. zijn vriendin zelfs op in de gang zodat hij de berichtjes op haar gsm kon lezen. Nadat de relatie beëindigd was, bleef hij de vrouw met sms’jes lastigvallen. Hij drong ook binnen in de flat van de vrouw en stak er een kaars aan. “Bovendien had mevrouw het gevoel dat hij haar permanent in de gaten hield. Zo kreeg ze zelfs een sms’je waarin ‘smakelijk’ stond te lezen toen ze sushi had besteld. Of stuurde hij ‘slaapwel’ toen ze net het licht had uitgedaan.”

Volgens de advocate van het slachtoffer is de zelfzekere vrouw van toen nu veranderd in een bang lammetje. D. zelf zei dat hij contact bleef zoeken omdat hij nooit concreet had gehoord dat hij zijn ex met rust moest laten.  tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio