©  FC Argeș Pitești

Alexander Maes (ex-Beerschot) vindt ploeg in Roemenië

Ex-Beerschotspeler Alexander Maes trekt naar Roemenië. Hij tekende dinsdag een contract bij FC Argeș, de huidige voorlaatste in de Roemeense eerste klasse. Maes (28) was sinds een drietal weken een vrije speler nadat zijn contract bij Beerschot werd verbroken.

Eind september verbrak Beerschot eenzijdig het contract van middenvelder Alexander Maes. Het nieuws passeerde bijna geruisloos, de club communiceerde er op de eigen kanalen niet over. Maes reageerde teleurgesteld. “Dit is niet het afscheid dat ik had verwacht. Maar we moeten door. Ik ben nu een vrije speler en ga samen met mijn management op zoek naar een nieuwe club. Er zijn wel wat opties, ik blijf hoopvol voor het vervolg van mijn carrière”, reageerde hij toen in Gazet van Antwerpen.

Een drietal weken later kan Maes zijn carrière dus voortzetten bij FC Argeș Pitești. Of zijn vrouw en zijn zoontje mee naar Roemenië zullen verhuizen, is nog niet duidelijk. “Dat moeten we nog rustig bekijken”, reageert hij vanuit Pitești, een stad in het zuiden van Roemenië met zo’n 160.000 inwoners. “Ik heb de stad al bezocht en het centrum is erg mooi. Ik ben erg blij dat ik heb getekend bij dit mooie en traditionele team. Ik hoop een goed seizoen te draaien.”

Maes blijft in Roemenië overigens in het mauve voetballen. En niet alleen de clubkleur doet denken aan zijn vorige werkgever: het verhaal van de lokale eersteklasser is vergelijkbaar met dan van Beerschot. Net als Beerschot ging FC Argeș in 2013 failliet en knokte het zich via de lagere reeksen opnieuw naar het hoogste niveau. 

“In de loop der jaren hebben hier veel waardevolle voetballers gespeeld”, verwijst Maes naar onder anderen Adrian Mutu (ex-Juventus, ex-Chelsea en ex-Inter). “En ik verheug me erop om hier zelf te spelen.” Maes komt in de Roemeense competitie een andere Belg tegen: Floriano Vanzo (ex-Waasland-Beveren) bij Politehnica Iași.

 ©   FC Argeș Pitești

 © FC Argeș Pitești 

(kofr, tsfn)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws