Het bord in de Landstraat. Hier komt ook nog een ‘eekhoornbrug’. © Gemeente Nijlen

Verkeersbord waarschuwt voor overstekende eekhoorns

Nijlen -

In Nijlen worden maatregelen genomen door het gemeentebestuur om eekhoorns veilig de straat over te laten steken. Dat gebeurt met waarschuwingsborden, maar er wordt zelfs een fysieke oversteekplaats gepland.

In deze periode van het jaar zijn eekhoorns druk in de weer om hun voorraad noten aan te vullen. “Dat is mooi om te zien, maar voor de diertjes zelf is het gevaarlijk als ze daarbij straten moeten oversteken. Helaas vallen daar soms slachtoffers bij. Om chauffeurs te wijzen op plaatsen waar eekhoorns vaak oversteken, plaatsen we verkeersborden”, zegt schepen van Milieu Tom Covens (CD&V).

Zulke borden zijn geen primeur, want in het Oost-Vlaamse Oosterzele zijn ze al sinds vorig jaar in gebruik. “Ook natuurliefhebbers hebben her en der in België zelf al zaken geknutseld, maar met dit bord zijn we absoluut bij de voorlopers. De beslissing is in lijn met de paddentrek waar we ook elk seizoen rond werken”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen).

Touwen over de weg

Die borden zijn ondertussen al geplaatst. Ze staan in de Landstraat aan het Soldatenbos en in De Wip. “Later komen er ook zogenaamde eekhoornbruggen. Dit zijn touwen die over de weg gespannen worden. Daar hebben de handige diertjes genoeg aan om veilig over te kunnen steken”, zegt Covens.

De touwen worden over de rijweg gespannen in de Landstraat. bepr

Het bord in De Wip. © Gemeente NijlenMEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio