De Antwerpse crisiscel beslist dinsdag waarschijnlijk dat er geen wintereditie van de Sinksenfoor komt op Spoor Oost. 

De Antwerpse crisiscel beslist dinsdag waarschijnlijk dat er geen wintereditie van de Sinksenfoor komt op Spoor Oost. © Robbie Depuydt

De Wever verwacht geen Sinksenfoor en kerstmarkt

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwacht dat er dit jaar geen wintereditie komt van de Sinksenfoor op Spoor Oost en ook geen kerstmarkt op de Grote Markt. De definitieve beslissing valt dinsdag tijdens de Antwerpse crisisraad.

Krijgen we dit jaar een Sinksenfoor en een kerstmarkt? Dat wou Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy weten van de burgemeester. Het stadsbestuur ontving in de nacht van zondag op maandag het ministerieel besluit over de nieuwe coronamaatregelen. De inhoud maakte De Wever niet hoopvol. “De maatregelen gelden tot 19 november en de foor begint op 21 november”, zegt De Wever. “Het zou goed zijn als de hogere overheid eens voor een langere termijn zou plannen. Wij zijn Bommerskonte niet. Als stad hebben we evenementen die heel wat voorbereiding vragen. Het is met deze korte termijnen dus moeilijk om iets te plannen en eigenlijk is dit slecht bestuur van de hogere overheid.”

Het ministerieel besluit schrijft voor dat er alleen evenementen mogen worden georganiseerd voor maximum tweehonderd mensen. Eet- en drankstandjes zijn niet toegelaten.

“Dit is juist de ruggengraat van de Sinksenfoor. Om maar te zeggen dat we met de handen in het haar zitten. De Sinksenfoor staat dinsdag op de agenda van de Antwerpse crisiscel. Ik ga er eigenlijk vanuit dat we dit jaar een kruis kunnen zetten over zowel de Sinksenfoor als de kerstmarkt”, besluit de burgemeester. (svw)

MEER OVER Bart De Wever

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio