©  Photo News

Roze trui Almeida twijfelt over Giro-winst en reageert ontwijkend over Evenepoel: “Ik geloof er nog niet in”

João Almeida van Deceuninck - Quick-Step staat op de tweede en laatste rustdag van de Giro nog steeds aan de leiding. De Portugees voelt wel stilaan de hete adem van de Nederlander Wilco Kelderman in zijn nek en zegt zelf dat hij nog niet in de eindzege gelooft. Of hij ooit nog zal knechten voor onze landgenoot Remco Evenepoel wilde hij niet zeggen.

“Ik geloof eigenlijk nog steeds niet dat ik deze Giro kan winnen”, stak Almeida tijdens de persconferentie op de tweede rustdag van wal. “Daar zal ik pas in geloven als ik op de laatste dag nog steeds start in de roze trui. Tot dan kan alles.”

 ©  Photo News

In zijn podiumkansen gelooft de Portugees wel. “Dat is mogelijk. Al is dit mijn eerste grote ronde en weet ik niet hoe het is om drie weken na elkaar te koersen. Als ik lek rijd, een slechte dag heb of er gebeurt iets anders, kan ik veel tijd verliezen. Ik heb niet alles in de hand.”

Almeida geniet van de welgekomen rustdag. “Ik gebruik deze dag om wat mentale rust te zoeken. Er komen immers nog lastige dagen aan. Hopelijk ben ik daar klaar van. Fysiek voel ik mij nog steeds goed. Ik ben wel verbaasd over wat ik hier allemaal toon. Ik ben best trots op mijn prestaties tot nu toe. Ik had niet verwacht dat ik nu nog steeds in de roze trui zou rondrijden.”

Toekomst als knecht voor Evenepoel?

Tot slot kreeg de leider van de Giro ook nog een vraag over Remco Evenepoel. Normaal gezien zou onze landgenoot de kopman van Deceuninck - Quick-Step zijn in de Ronde van Italië, maar door een valpartij in de Ronde van Lombardije kon Evenepoel niet starten. “In een normaal seizoen zou ik de Giro niet rijden, wel de Vuelta. De enige reden dat ik hier ben, is door de vreselijke valpartijen die ons team teisterden.” Op de vraag of Almeida in de toekomst nog wilde knechten voor Evenepoel bleef hij op de vlakte. “Ik wil in de toekomst natuurlijk ook wel graag als kopman starten in bepaalde wedstrijden. Ook al ben ik nog jong en moet ik nog veel leren. Als mijn benen goed zijn, kan ik kopman zijn. Maar ik voel niet de absolute nummer 1 van de ploeg op dit moment. Dus ik zal in de toekomst ook wel nog knechten.” (hc, vva)

Meer sportnieuws