©  Photo News

Mensen zonder symptomen worden niet meer getest op coronavirus

Om de druk op de testcentra te verlichten worden personen zonder symptomen niet meer getest op het coronavirus. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid maandag beslist. Quarantaine is wel nog verplicht als je in (nauw) contact geweest bent met iemand die positief getest heeft.

De ministers van Volksgezondheid in ons land hielden maandag een videoconferentie om te bekijken wat er kon gebeuren om het test & tracing-luik efficiënter te laten verlopen. Omdat meerdere testcentra het grote aantal coronatests niet meer konden bijhouden, werd beslist om personen zonder symptomen niet langer te testen. Hetzelfde geldt voor mensen die terugkomen uit een rode zone en geen symptomen hebben.

Quarantaine blijft wel nog verplicht. In plaats van zeven dagen moet iemand die (nauw) contact gehad heeft met iemand die positief heeft getest, wel tien dagen in quarantaine blijven. “Daarna moeten ze nog vier dagen voorzichtig zijn”, aldus Van Gucht. “Wie dan toch symptomen vertoont, moet zich wel onmiddellijk laten testen.”

 (mtm)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS