Joren Boons, zaakvoerder van Koffie & Moor uit Lille, neemt ontslag uit de gemeenteraad van Lille. © Bart Van den Langenbergh

Fractieleider CD&V Lille neemt ontslag uit gemeenteraad

Lille -

Joren Boons (33) uit Lille heeft maandag ontslag genomen als gemeenteraadslid bij de CD&V. De oppositiepartij verliest hierdoor een belangrijke pion.

Joren Boons heeft het gemeentebestuur van Lille op de hoogte gebracht van zijn ontslag uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Joren Boons was sinds 2013 gemeenteraadslid, eerst bij CD&V in de meerderheid en na de verkiezingen van 2018 bij dezelfde partij in de oppositie. Daar profileerde hij zich als fractieleider van de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. “Sinds een tweetal jaar heeft er zich een belangrijke en impactvolle evolutie in mijn werk- en privésfeer voorgedaan”, is de uitleg van Joren Boons. “Zonder hier diep op in te gaan, wil ik het erop houden dat ik mij in de toekomst voor de volle 100% wil focussen op mijn zaak en mijn gezin.” Joren Boons baat met zijn vrouw Josien Van Gestel het koffiehuis Koffie & Moor uit naast het gemeentehuis in de Rechtestraat. Begin 2021 verhuist de zaak naar een nieuw pand op de Gierlebaan in Lille.

Er beweegt wat binnen de partij CD&V, die zwaar verlies heeft geleden in 2018. Bram Heylen uit Gierle stelde zich onlangs geen kandidaat meer als voorzitter. Hij is in september opgevolgd door Wim Peeters uit Gierle. Normaal gezien neemt Luc Wagemans uit Poederlee de plaats van Joren Boons op de gemeenteraad in. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio