Heilig Hartziekenhuis in Mol. © Tommy Maes

Mols ziekenhuis en gemeentebestuur lanceren open brief en gevoelsmeter om inwoners door coronacrisis te loodsen

Mol -

Het Heilig Hartziekenhuis en het gemeentebestuur van Mol sturen deze week een brief naar alle inwoners met de slogan ‘Wij staan klaar voor jullie, jullie ook voor ons?’ Het is een oproep om de najaarspiek van het coronavirus af te zwakken met de massale inzet van de bevolking.

Tommy Maes

Begin deze week vindt elke inwoner van Mol een envelop in de brievenbus met een brief van het Heilig Hartziekenhuis en de gemeente Mol. Met de brief roepen ziekenhuis en gemeente iedereen op om risicovolle contacten te beperken en langdurige contacten in slecht verluchte ruimtes te vermijden. Meer dan 18.000 exemplaren van de brief worden verspreid, zodat iedere Mollenaar bereikt wordt, ook inwoners die niet online actief zijn. Bovendien is de brief in verschillende talen te vinden op www.gemeentemol.be/coronatranslation.

De envelop bevat naast de brief nog een gevoelsmeter, een papieren meter die peilt naar het gevoel dat inwoners ervaren tijdens deze coronacrisis. Wie zich goed voelt, kan anderen helpen door te laten weten er voor hen te zijn. Wie ongerust of bang is, kan zich informeren via de gemeentelijke kanalen of de sociale dienst contacteren. Wie boos is of echt in de problemen zit, vindt op de meter contactgegevens van diverse partners die klaarstaan voor noodsituaties.

Postkaartjes

Daarnaast biedt de gemeente gratis postkaartjes aan om elkaar een hart onder de riem te steken met vijf verschillende onderwerpen, onder meer een kaartje waarmee je je buur vraagt of je kunt helpen en eentje om te laten weten dat je een vriend niet vergeten bent. De kaartjes zijn te vinden in alle Molse supermarkten, het ziekenhuis, de dienst Toerisme, infobalie ’t Getouw en infobalie Ten Hove. Ook roepen het ziekenhuis en de gemeente alle Mollenaars op om de officiële Coronalert-app te downloaden via coronalert.be.

www.gemeentemol.be/coronatranslation , coronalert.be

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio