©  BELGA

Technische staf van Antwerp ook grotendeels besmet, vandaag nieuwe testen

De boodschap van Ivan Leko gisteren na de winst van Antwerp was duidelijk: “Hopelijk is dit resultaat een houvast voor de spelers, assistenten, kinesisten, materiaalmannen en de dokter die er niet bij waren.” Waarmee Leko meteen zelf de zeven besmette niet-spelers bekend maakte: een groot deel van de technische staf was out.

LEES OOK. Leko zit ondanks zege met grote coronazorg bij Antwerp: “Wie kan ik volgende keer inzetten?”

De schrik voor nog meer coronabesmettingen zit er goed in, maar de club heeft de situatie wel onder controle. Zowel de tests van afgelopen dinsdag als die van vrijdag brachten geen nieuwe positieve gevallen aan het licht. Zo blijft de teller voorlopig op vier spelers (Seck, Lukaku, De Sart en Coopman) en zeven clubmedewerkers staan.

Vandaag (maandag) ondergaat iedereen een nieuwe coronatest, al de vierde op een week tijd. Dinsdag zal dan blijken wie effectief naar Bulgarije mag afreizen. Voor de besmette personen zit de zevendaagse quarantaineperiode er in principe op, maar ze mogen pas bij de groep aansluiten als er geen milligram ‘levend virus’ nog in hun lijf zit. De elf besmette RAFC’ers weten dus ten vroegste een dag voor de afreis naar Bulgarije of ze terug kunnen aansluiten of nog langer in quarantaine moeten blijven. Of ze ook kunnen aansluiten bij de kern voor Ludogorets als ze definitief ‘negatief’ hebben getest, is zeer twijfelachtig, aangezien ze dan nog niet met de groep zullen getraind hebben.

(dige, pego)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws