©  Photo News

Corona-alarm bij Club Brugge: zonder Mignolet naar Zenit en nog drie positieve testen

Slecht nieuws voor Club Brugge: het trekt maandag zonder Simon Mignolet en Simon Deli naar Sint-Petersburg. Net als drie anderen bij Club Brugge testten de sterkhouders positief op COVID-19. Ook Krmencik, Kossounou en algemeen manager Vincent Mannaert legden een positieve test af. Zij blijven deze week dus ook thuis.

jve

De positieve tests zijn opvallend, want afgelopen vrijdag testte iedereen bij Club nog negatief. De nieuwe tests werden afgenomen net voor afreis en het begin van de Champions League. Sowieso is het nieuws een serieuze aderlating voor de mannen van Clement, want Mignolet is met zijn Europese ervaring een sleutelpion bij blauw-zwart.

Dat betekent dat Ethan Horvath dinsdag plots in doel staat bij Club Brugge. De Amerikaan verloor in augustus 2019 zijn plaats na de transfer van Mignolet. Sindsdien speelde Horvath maar één officiële wedstrijd: in september 2019 op Francs Borains voor de beker. In Rusland mag hij zich dus opnieuw tonen.

“Het viertal gaat met onmiddelijke ingang in quarantaine en reist dus niet mee af naar Rusland. Geen van allen vertoont symptomen”, klinkt het bij Club. De nieuwe testen werden zaterdagochtend afgenomen. Er wordt ook nog benadrukt dat de volledige selectie donderdag nog getest werd en dat de bewuste besmettingen mogelijk werden opgelopen tijdens de interlands. Zowel Mignolet als Kossounou hadden interlandverplichtingen én speelden tegen elkaar, dus mogelijk lopen er nog Rode Duivels rond die het virus dragen.

Ook Deli out

Ook Simon Deli trekt niet naar Rusland. De Ivoriaanse verdediger heeft nog te veel last van een knieblessure, opgelopen tijdens de topper tegen Standard (1-1). Deli wordt vervangen door de jongeling Nathan Fuakala, een Frans-Congolese centrale verdediger van 19 jaar. Bij Club NXT in 1B is Fuakala basisspeler. Krmencik wordt ook vervangen door een speler bij Club NXT, Thibo Baeten. De spits is met drie doelpunten topschutter van zijn team.

MEER OVER Club Brugge

Meer voetbalnieuws