©  MPH

18 bewoners van woonzorgcentrum in Olen testen positief

In het woonzorgcentrum De Notelaar in Onze-Lieve-Vrouw Olen hebben 18 bewoners positief getest op het coronavirus. Dat raakte zaterdagmiddag bekend. “Deze mensen stellen het allemaal relatief goed”, weet burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “Voor zover bekend moet er niemand voor gespecialiseerde verzorging naar het ziekenhuis. De situatie wordt door de directie van De Notelaar uiteraard op de voet gevolgd.”

Het woonzorgcentrum kondigde voor een paar dagen een uitgebreid testprogramma aan nadat één bewoner positief had getest. Het ging om een man van 91 die ondertussen, mede door de gevolgen van de coronabesmetting, is overleden. Burgemeester Bouquillon heeft geen informatie over de manier waarop het virus het woonzorgcentrum is binnen gedrongen. “De kans dat dit via één van de bezoekers is gebeurd, is evenwel groot.”

Het woonzorgcentrum heeft al van bij de opstart van het testprogramma het bezoek aan banden gelegd en bewoners in kamerverzorging geplaatst. Ondertussen zijn alle testresultaten binnen en die zijn best alarmerend. “De families van alle bewoners die positief hebben getest zijn door het hoofd van onze dienst zorg op de hoogte gebracht”, meldt De Notelaar. “Wie geen telefoon heeft gekregen, mag ervan uitgaan dat de bewoner negatief heeft getest.”

Het woonzorgcentrum zal de families op de hoogte houden als er weer bezoek mogelijk is en hoe dit allemaal zal georganiseerd worden. “Ondertussen willen we iedereen bedanken voor hun geduld en begrip.”

Over eventuele besmettingen van personeelsleden is niets bekend. Het woonzorgcentrum De Notelaar opende de deuren in 2012 en biedt vandaag een thuis aan zo’n 65 residenten.  MPH

MEER OVER Coronavirus