Themabeeld. © Politie Antwerpen

Vluchtende drugsdealer botst tegen politiewagen

Antwerpen -

De Antwerpse politie kon zaterdagnacht een 18-jarige op een bromfiets oppakken na een korte achtervolging. De jongeman had cannabis bij zich, in zijn brommer vond de politie onder meer cash geld en een weegschaal.

Een interventiepatrouille wilde de bromfietser zaterdagnacht controleren na een verkeersovertreding. De jongeman sloeg echter op de vlucht en er startte een korte achtervolging. “Daarbij nam de bromfietser meerdere risico’s en beging overtredingen in een poging om te ontkomen. Bij de achtervolging werden snelheden boven de 70 kilometer per uur gehaald”, zegt de politie.

Uiteindelijk reed de bromfietser tegen een politiewagen die in bijstand was gekomen. “Hij probeerde nog te voet verder te vluchten, maar werd gevat in de Sergeyselsstraat”, klinkt het. De 18-jarige was in het bezit van cannabis, in zijn bromfiets vond de politie onder meer cash geld en een weegschaal. De jongeman wordt voorgeleid op verdenking van handel in verdovende middelen.

2.300 euro cash

Bij een actie tegen druggerelateerde overlast arresteerde het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio City een vermoedelijke dealer in de omgeving van de Korte Zavelstraat. De man had hasj en cash geld op zak en moet ook voor de onderzoeksrechter verschijnen. Een 16-jarige was dan weer in het bezit van 2.300 euro cash geld. “Zijn geld werd in beslag genomen en hij zal verhoord worden over de herkomst van het geld”, zegt de politie.

Ook in de omgeving van het Centraal Station werd een dealer opgepakt na een drugsdeal. “De ene man had cannabis op zak, de andere cash geld. Er werd een huiszoeking georganiseerd door het WOT Centrum waarbij 2.000 euro cash en een weegschaal werd aangetroffen.”

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio