Het wijkteam van Merksem trof onder meer deze roodstaartpapegaai (links) en slang (rechts) aan in de woning. © Politie Antwerpen

Politie onderzoekt geurhinder en ontdekt slangen en andere exotische dieren

Merksem -

De Antwerpse politie heeft zaterdag in Merksem een heleboel dieren in beslag genomen, waaronder ook exotische exemplaren zoals slangen, leguanen en een varaan. Volgens de politie leefden de dieren in bedenkelijke omstandigheden.

Bij het wijkteam van Merksem waren de voorbije tijd meerdere meldingen van geuroverlast binnengelopen in de omgeving van de Van Stralenlei. “Na enkele pogingen liet de bewoner van de onderzochte woning de inspecteurs toe”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

In de woning trof de politie een halve dierentuin aan. “Vier honden, twee leguanen, een varaan, een zestal slangen, twee schildpadden, een grijze roodstaartpapegaai en cavia, twee ratten en drie katten”, zo maakt de politie de opsomming. Omdat de dieren in bedenkelijke omstandigheden leefden, ging het wijkteam samen met een dierenarts opnieuw op controle.

“Alle dieren, met uitzondering van de drie katten werden in beslag genomen. Ze kregen opvang dankzij het Blauwe Kruis en het VOC. De man zal op een later tijdstip tekst en uitleg moeten komen geven”, klinkt het.

Een van de zes slangen. © Politie Antwerpen

Een grijze roodstaartpapegaai. © Politie Antwerpen 

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio