© ATV

Bart De Wever: “Ik begrijp niet dat de restaurants moeten sluiten”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) begrijpt de beslissing om cafés en feestzalen te sluiten, maar de restaurants zouden van De Wever mogen open blijven. “Ik heb de indruk dat hier in Antwerpen alle restaurants het heel goed deden”, zei hij bij de start van de Ronde van Vlaanderen aan ATV. “Die mensen hebben geïnvesteerd. Die worden nu op twee dagen drooggelegd, die hebben voorraden,... Ik vind het een beslissing die heel moeilijk te vatten is.”

Vanaf morgen (maandag) moet de horeca in heel het land verplicht vier weken de deuren sluiten. “Ik betreur dat heel erg, voor mij had dat niet gemoeten”, zei De Wever ook bij de VRT. “Maar je moet compromissen maken met het federale niveau en de andere regeringen. Ik kan alleen maar hopen dat het na die vier weken ophoudt, want ik denk niet dat de restaurantsector verantwoordelijk is voor die infecties. Ik ga wel eens op restaurant en zie hoe zorgzaam ze dat doen.”

Vrijdag had ook Vlaams N-VA-minister Zuhal Demir kritiek op de beslissing van het overlegcomité. “Een nieuwe uppercut voor onze Vlaamse toeristische sector en horeca. Ik krijg dit niet uitgelegd”, schreef ze op Twitter.

LEES OOK. Horeca in provincie Antwerpen ontgoocheld: “Sommige collega’s gaan dit wellicht niet te boven komen”

 (JaTi)

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS