De optocht van vrijdag liep uit de hand. ©   jhs

Geen toelating voor nieuwe optocht in Puurs

Hoewel er eerst groen licht was gegeven voor een actie tegen zinloos geweld, zondag in Puurs, komt het gemeentebestuur nu op die beslissing terug. “Na wat er vrijdag is gebeurd, kan ik geen toelating geven voor een nieuwe manifestatie”, reageert burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Ik wil niet dat er zich zondag confrontaties zouden voordoen en bovendien gelden er nog steeds strenge coronaregels die moeten gevolgd worden.”

Het initiatief voor een bijeenkomst en wandeling door Puurs op zondag kwam van mensen met alleen maar goede bedoelingen. Zij wilden het zinloze geweld aankaarten en de 15-jarige jongen, die vorige week flink wat klappen kreeg, een hart onder de riem steken. De jongen en zijn mama zouden ook deelnemen aan de optocht.

LEES OOK. Advocaat van mannen die op betoging inreden: “Ze werden aangevallen en moesten vluchten voor hun leven”

Hoewel het de bedoeling was om geen politiek standpunt in te nemen, lieten enkele politieke bewegingen en Vlaams-Nationalisten ondertussen al weten dat ze ook zouden komen en zelfs speeches zouden houden.

“Ik laat mijn gemeente niet kapen door extremistische groeperingen, uit welke hoek ook. Veiligheid staat centraal”, aldus nog Van den Heuvel.

Burgemeester Koen Van den Heuvel ©  BELGA

 tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio