Burgemeester Bart De Wever en schepen voor markten en foren Peter Wouters geven persconferentie over Winterfoor (ter vervanging van Sinksenfoor).  ©  Patrick De Roo

Geen kerstmarkten, maar wat met Sinksenfoor?

“Dit jaar komen er in ons land geen kerstmarkten. Markten en kleine kermissen mogen wel blijven doorgaan.” Met die zinnetjes moeten we het voorlopig stellen. Glühwein hijsen op een schaatsbaan met een elandenpots op je hoofd, zal voor 2021 zijn.

En de kans dat de Sinksenfoor, die in de lente al een keer werd uitgesteld, op 21 november wél van start gaat op Spoor Oost wordt een pak kleiner, ook al is die startdatum een volle week na de voorlopige einddatum van de nieuwe horecalockdown.

Op het kabinet van Peter Wouters, schepen van Markten en Foren, willen ze nog geen definitieve uitspraken doen. “We wachten de officiële besluiten van de overheid af’, klinkt het. “Daarna zullen we samen met de foorkramers, die dit jaar al enorm zwaar getroffen zijn, beslissen hoe we het gaan aanpakken. Maar het ziet er inderdaad niet rooskleurig uit.” (pavi)

Nu in het nieuws